top of page
  • Foto van schrijverEerbetoon

Kracht van samenwerken

Bijgewerkt op: 6 jun. 2023

Op de dag van de uitvaart komt alles samen. Alles wat je van te voren samen met een familie hebt bedacht en aan de achterkant met de partijen waarmee ik samenwerk, hebt geregeld. Op zo’n dag moet alles klinken als een klok. Wat is het daarin toch fantastisch om samen te werken met mensen die als doel hebben een echt mooie uitvaart neer te zetten.


Hier sta ik samen met Marian op de foto. Na afloop van een dienst en aansluitende condoleance en net voordat we met de familie in de uitvaartbus weer naar huis rijden. Het klinkt misschien gek, maar we zijn blij. Blij omdat we zojuist getuige waren van een echt mooi afscheid. Niet minder verdrietig, maar wel helemaal passend bij de overledene en nabestaanden. Iedere keer word ik weer bevestigd in mijn geloof, dat een afscheid dat echt past bij de overledene, van troostende waarde is voor de nabestaanden. Het gemis is net zo groot en doet net zoveel pijn, maar het is net alsof je iets zachter landt. Of zoals een nabestaande na afloop zei ‘dit afscheid was heilzaam’.


En mijn geloof kan ik alleen maar waarmaken, omdat ik samenwerk met zulke fijne mensen.


Het is geheel afhankelijk van de wensen van een familie, met wie ik op de dag van de uitvaart samenwerk. In dit geval ging het om:

  • Marian, zij assisteert mij bij uitvaarten en condoleances en is daarmee mijn steun en toeverlaat. Met een simpele uitwisseling van blikken weten wij met elkaar te communiceren;

  • James Catering, die de ‘walk thru condoleance’ met hun koffie-thee-cake tuktuk en hun gastvrijheid fantastisch hadden verzorgd;

  • Peter, als eigenaar en chauffeur van de uitvaartbus. Tot in de details voorbereid en met groot enthousiasme is hij altijd bereid iets extra’s te doen en actief mee te denken;

  • Anna, de fotografe die aanwezig is zonder aanwezig te zijn en de mooiste foto’s maakt;

  • Het team van crematorium Domstede, ook tot in de puntjes voorbereid en van aula medewerker tot aan het bedienend personeel altijd liefdevol en bereid in oplossingen te denken en een extra stap te zetten.

Dank jullie wel dat ik zo 100% op jullie kan vertrouwen, dat ik weet dat jullie net als ik gaan voor een afscheid als eerbetoon aan het leven.


Karin Horsting


Eerbetoon Uitvaartbegeleiding


Comments


bottom of page