top of page
23-09_Eerbetoon-Shot31_edited.jpg

Een uitvaart met extra aandacht

Iedereen krijgt wel eens te maken met verlies, afscheid en rouw.

En mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking geven we graag extra aandacht tijdens (de week van) een uitvaart en daarna. Het vraagt in veel situaties om extra begeleiding.
 

Zo kan het voorkomen dat mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking zelfstandig, begeleid wonen. Het is dan belangrijk om in samenspraak met de familie, de medebewoners én de begeleiders de mogelijkheid te bieden om in de voor hun vertrouwde omgeving afscheid te nemen van hun vriend(in) of cliënt(e).


Ook vraagt de aanwezigheid van mensen met een beperking bij een uitvaart meer aandacht en begeleiding daar we rekening moeten houden met zowel de emoties, het cognitieve vermogen en de mobiliteit.

Eerbetoon heeft ervaring met het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en snapt of vraagt welke extra aandacht er nodig is. We spreken graag met de familie, de begeleiding en de medebewoners om hun inbreng en wensen goed mee te nemen.
 

Uit ervaring weten wij dat het voor mensen met een verstandelijke beperking fijn is om betrokken te worden bij de uitvaart van een dierbare of medebewoner. Een gezamelijk afscheid met de juiste rituelen biedt de mogelijkheid om het verlies van een dierbare te begrijpen.

23-09_Eerbetoon-Shot26.Handen_1474-WEB.jpg
bottom of page