top of page
  • Foto van schrijverEerbetoon

Familie Mureau – mei 2019

Bijgewerkt op: 6 jun. 2023

Afgelopen voorjaar raakten we als familie ongewild in een emotionele achtbaan verzeild. Onze man, vader en schoonvader kwam na een zeer kort ziekbed te overlijden. Plotseling moesten we als familie duizend-en-een dingen regelen. Van kist tot kaart. Van bloemen tot begrafenisrede. Van crematiecentrum tot catering.

Eén van de eerste (en beste) beslissingen die we in deze turbulente tijd namen, was de hulp van Karin inroepen. Door haar warme, meelevende en uitermate professionele houding was ze als een oog in de storm; kalm en beheerst. In samenspraak met ons bereidde ze het naderde afscheid tot in de puntjes voor. Hierdoor hadden wij tijd om bij te komen van de keiharde klap.


Op de dag van de uitvaart regende het zonnestralen, zowel buiten als binnen in het crematorium. Ondanks de bedrukte stemming was er veel ruimte gecreëerd om stralende herinneringen aan onze man, vader en schoonvader op te halen. De ontvangst, de kist, de bloemen, de grafredes (waarvan Karin er twee voordroeg), de fotopresentatie, de live gespeelde pianomuziek, de hapjes en drankjes: alles verliep echt vlekkeloos, waardoor wij als familie rustig konden rouwen. Dankzij Karin zijn deze donkere dagen in onze herinnering met een zonnig randje omlijst.

Namens familie Mureau; Ard Krikke (schoonzoon)

Comments


bottom of page